Oppdrettskontrakt på 80 millioner

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Oppdrettskontrakt på 80 millioner

Automatiserings- og elektroleverandøren Helgevold Gruppen skal prosjektere og levere prosesskabling, automatisering og kontrollsystemer til verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for ørret på 27 000 m2 på Rjukan, med en årlig produksjonskapasitet på 9 000 tonn.

På verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for ørret på Rjukan skal Hima Seafood årlig produsere 9 000 tonn

Rekordkontrakten med Hima Seafood er på 80 millioner kroner.  

– Vi er stolte over å bidra i et nytt, norsk industrieventyr. For oss er kontakten et gjennombrudd. Den bidrar til å styrke vår kompetanse og konkurransekraft, sier konsernsjef Bjørn Tollefsen i Helgevold Gruppen på Haugalandet. 

– For å rigge oss for økt elektrifisering og det grønne skiftet, slår vi sammen datterselskapene Helgevold Elektro og Helgevold Elektro Haugesund. Vi blir en enda mer enhetlig tilbyder, samtidig som vi får utnyttet kompetansen og erfaringen i konsernet best mulig. Dette vil også skape utviklingsmuligheter, og et større fagmiljø. 

Adm. direktør Sten Falkum i Hima Seafood sier at oppdrettsanlegget har en byggekostnad på 2,5 milliarder kroner, inkludert et renseanlegg til nesten 500 millioner kroner.  

– Vi skal sette en ny standard for produksjon av bærekraftig sjømat. Her skal vi ha med leverandører som deler våre ambisiøse visjoner. Helgevold Elektro har kompetansen og kapasiteten til å håndtere et komplekst og utfordrende prosjekt. 

Les mer om følgende emner: