Opplæring med samme ­spillmotor som Fortnite

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Opplæring med samme ­spillmotor som Fortnite

– Vi satser på læringsbaserte spill med 3D-grafikk. Her kan elektrikere øke kompetansen med samme teknologi som Fortnite bruker i sine «Battle Royale”-spill. Dette er et av verdens mest populære onlinespill, sier daglig leder Marius Olsen i Videocation.

SPILLBASERT OPPLÆRING. Nelfo og Videocation tilbyr spillbasert opplæring

– Det er et stort potensial i gamification. Her satser vi på den beste teknologien. Nelfo er en viktig samarbeidspartner i dette arbeidet.

– Med kompetanseportalen «Elflix» tilbyr Videocation og Nelfo skreddersydde digitalkurs for elektrofagfolk. Her er alt de trenger for effektiv kompetanseutvikling. Også spillbaserte øvelser med 3D-grafikk.

Treffer på læring og engasjement
Markedssjef Gjermund Hovde i Nelfo sier at spillsimulering gir positive effekter på læringen.

– Dette er også en morsommere måte å gjøre det på. Spill illustrerer virkeligheten på en måte som er vanskelig å gjenskape i et klasserom.

– Teknologien gjør historier interaktive. Med spilløvelser på Elflix lærer elektrikere eksempelvis verifikasjon og sluttkontroll av elektriske anlegg på en enkel måte. Alt er på norsk og kvalitets­sikret av våre eksperter.

– Digital opplæring er også viktig for å redusere faren for strømgjennomgang i kroppen. Tilbakemeldingene fra brukerne er at spillbasert læring er spesielt nyttig for yngre og mindre erfarne elektrikerne. Her treffer vi både på læring og engasjement.

Høyt faglig innhold
Olsen peker på at med en spillbransje i rask utvikling, er det viktig å satse på riktig teknologi.

– Her samarbeider vi med teknologiselskapet Apprendly, som har bygget sin plattform på samme spillmotor som Fortnite. Dette gir muligheter til å utvikle løsninger med samme kvalitet som på store produksjoner. Samtidig kan data analyseres gjennom omfattende statistikk om læring på plattformen.

Daglig leder Morten Zetlitz i Apprendly sier at spillsimulering av realistiske situasjoner og omgivelser krever skreddersøm.

– Vår plattform sikrer dette. Spilloppgavene er basert på utfordringer elektrikerne møter i arbeidshverdagen. Her har Nelfo kvalitetssikret innholdet.

– Kvaliteten på det faglige innholdet er høyt. Samtidig har vi laget enkelte situasjoner med et glimt i øyet. Dette spisser opplæringsopplevelsen.

Gode resultater
Olsen sier det er inspirerende å se hvordan Nelfo bruker spill i opplæringsvirksomheten sin.

– Her har de skapt gode resultater for medlemmene.

Også Hovde er fornøyd med satsingen.

– Videocation og Apprendly har gjort et imponerende arbeid med Elflix. Dette gjelder både kursene, spillene og læringsutbyttet.

Les mer om følgende emner: