Planlegger byggestart i 2024  

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Planlegger byggestart i 2024  

I regjeringen sitt forslag til statsbudsjett for 2023 er det bevilget 76 millioner kroner til Stad skipstunnel.

Byggingen av verdens første skipstunnel skal etter planen starte i 2024

– Dette er i samsvar med budsjettforslaget vårt, sier kystdirektør Einar Vik Arset, som sier at arbeidet med skipstunnelen er godt i gang.  

– I fjor vår fikk vi oppdraget fra Samferdselsdepartementet om å starte forberedelsene. Samme år vedtok Stortinget bygging og finansiering. Vi har gjort mye grunnarbeid som må på plass før tunneldrivingen kan starte, sier Terje Skjeppestad, prosjektleder for Stad skipstunnel.  

– Målsettingen er å inngå kontrakt med en hovedentreprenør ved årsskiftet neste år, slik at byggingen av verdens første skipstunnel kan starte i 2024.  

– I slutten av januar 2023 skal vi gjennomføre en konferanse for potensielle totalentreprenører til prosjektet. Vi skal forberede markedet på den kommende konkurransen, samtidig som vi vil legge til rette for dialog om kontraktstrategi og konkurransegrunnlag.  

– Kystverket ønsker å komme i kontakt med innovative miljøer og leverandører av tekniske systemer til bruk i skipstunnelen.  

– Selv om norske entreprenører er gode på tunelldrift, har dette prosjektet helt andre utfordringer. Det tekniske utstyret skal blant annet tåle sjøvann, korrosjon og tåke. 

Les mer om følgende emner: