Populært kvinnetreff ga boost

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Populært kvinnetreff ga boost

– Treffet på kvinnedagen i år var populært, sier Kine Elisabeth Pedersen, salgsrepresentant for SG Armaturen i Trøndelag og Nordland.

På kvinnedagen 8. mars i år var det samling hos SG Armaturen i Lillesand, som fikk besøk av 35 kvinnelige elektrofagfolk fra selskaper i Midt-Norge

Hun fikk ideen sammen med energi- og klimarådgiver Anette Marie Granerud Sætervik i NTE Trondheim på en lunsj 8. mars i fjor. 

– Vi ble enige om å gjennomføre et faglig kvinnearrangement 8. mars i år. Dagen etter reserverte jeg showrommet vårt i Lillesand, forteller Pedersen. 

Snakkis

– Med besøk av 35 kvinner fra selskaper i Midt-Norge ble treffet en suksess. Alle så ut til å få god kontakt. Vi hadde lagt opp til en passe blanding av faglig innhold, sosialt samvær og nettverksbygging. Diskusjonene gikk både på utfordringene kvinner i bransjen møter og muligheter. Treffet er blitt en snakkis i Trøndelag. Også menn er nysgjerrige. De kunne visst også hatt lyst til å være med.  

50 – 50

– Hvordan er kvinneandelen i SG Armaturen? 

– Totalt sett er fordelingen 50-50. I hele landet er det kun to kvinnelige selgere.  

– Blir det flere 8. marstreff? Kanskje med flere regioner? 

– Det blir helt klart et nytt arrangement neste år. Vi kunne sikkert utvidet. Dette er det vi får til med ressursene vi har i Trøndelag. Det er en del arbeid med å samle kvinner som arbeider i selskaper i et så stort geografisk område. Jeg håper de andre regionene gjør noe tilsvarende.  

– Nylig deltok jeg også på et møte i kvinnegruppen i Vintervoll i Trondheim. Her diskuterte vi blant annet behovet for tilrettelegging for kvinner.  

– Fortsatt er det mange som må dele garderobe med mannlige kolleger, samtidig som det er problemer med å få tilpasset arbeidstøy og -sko. Når kvinner etterlyser sko i passe størrelse, får de kommentarer som «vi har ikke barnesko». Slike holdninger finnes fortsatt. Dette er spesielt utfordrende på anleggsplassene. Det er viktig å ikke akseptere dette. Her må kvinner varsle. Det gjelder å tilrette­legge best mulig. Vi må støtte ­hverandre over bedriftsgrensene.  

– Jeg synes det er veldig bra å arbeide i SG Armaturen. Selskapet er opptatt av å behandle kvinner og menn likt.  

Få kvinnelige selgere

– Også i belysningsbransjen er det en kjønnsmessig ubalanse. 

– Den siste tiden har blant andre Teccon og Schneider Electric ansatt flere kvinnelige selgere. Totalt sett er det flest menn. Derfor oppfordrer jeg kvinner til å søke jobb i bransjen. 

– Jeg håper selskapene ser det gode potensialet for å få inn kvinner. Det må også være et viktig insentiv at jenter gir et bedre arbeidsmiljø. 

Løs idé ble inspirerende treff

Granerud Sætervik forteller at hun i fjor luftet en idé med Pedersen. 

– Dagen senere ringte Kine og fortalte at hun hadde bestilt showrommet til SG Armaturen i Lillesand.  

– Det var spennende da vi møttes på Værnes på morgenen 8. mars. Her var det ikke mange som kjente hverandre. SG Armaturen hadde invitert elektrokvinner i Trøndelag og Møre og Romsdal fra mange områder av elektrofaget. Flere av deltakerne var unge og ferske i bransjen. Etter pandemien var denne samlingen spesielt viktig.  

Kraftig boost

– SG Armaturen hadde gjort det lille ekstra for at det ble et vellykket arrangement. Det startet med en presentasjon av selskapet, og omvisning i fabrikken i Lillesand. Deretter ble det mer sosialt utover ettermiddagen. Spesielt på kvelden fikk vi muligheten til å bli kjent. Det var kjempeartig.  

– Vi hadde det rett og slett hyggelig sammen, og fikk se at det er flere jenter i bransjen. Dette ga en skikkelig kraftig, positiv boost. 

Les mer om følgende emner: