Produserer elektromateriell av landbruksplast og trefiber 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Produserer elektromateriell av landbruksplast og trefiber 

– I samarbeid med Norske Skog skal vi produsere elektromateriell og lysarmaturer av 100 prosent resirkulert materiale. Her har vi med støtte fra Handelens Miljøfond i mer enn ett år arbeidet med å utvikle en downlight, sier adm. direktør Terje Lillemo i CTM Lyng.

– Med tanke på at den er designet for reparasjon og lønnsom gjenbruk, er den et viktig bidrag i et sirkulærøkonomisk kretsløp. 

– De fleste lyskildene blir kastet når de slutter å virke. Dette passer ikke særlig godt i et bærekraftig tankesett. Vår ambisjon er å etablere en forretningsmodell, som gjør det mulig å gjenbruke delene i gamle lyskilder i nye produkter. 

– Downlighten blir det første produktet i CircuLine-serien. Målsettingen er å bruke det samme prinsippet på andre produkter. 

Sterkt og stabilt råstoff 

– I samarbeid med Norske Skog har vi funnet en miks av resirkulerte materialer, som gir materialkvaliteten vi ønsker. Å blande trefiber fra eksisterende papirproduksjon inn i resirkulert plast, gir et sterkt og stabilt råstoff med samme materialegenskaper som brukes i dagens lysprodukter. 

Les mer om følgende emner: