Reduserte energi­forbruket med 150 gigawattimer 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Reduserte energi­forbruket med 150 gigawattimer 

Med 160 prosjekter reduserte dekkprodusenten ­Continental i fjor energibehovet sitt med rundt 150 gigawattimer.

Dekkprodusenten Continental reduserte energiforbruket med 150 gigawattimer

Dette tilsvarer strøm til rundt 12 500 boliger i ett år, med et gjennomsnittlig forbruk på 12 000 kilowattimer. Med mer effektiv dampproduksjon reduserte selskapet eksempelvis i fjor CO2-utslippet med 31 000 tonn. 

– Vi produsere mer og mer av vår egen energi med solcelleanlegg. Samtidig driver vi en rekke prosjekter for å gjøre driften enda mer energieffektiv. Alle våre fabrikker arbeider med individuelle løsninger for å få klimanøytral produksjon senest innen 2040, sier Dr. Bernhard Trilken, leder for produksjon og logistikk i Continental Tires. 

I fjor installerte selskapet solcellekapasitet på 26,2 megawatt. Dette gjør det mulig å produsere inntil 27,9 gigawattimer med ekstra grønn strøm per år.  

Ytterligere energibesparelser er oppnådd med isolasjon som reduserer varmetapet til atmosfæren. Dette ble eksempelvis montert på rør, slanger og dekkpresser. Rundt en fjerdedel av de 150 gigawattimene som ble spart i 2023 kom fra dette området. 

Continental reduserer også strømforbruket med å installere LED-belysning. I alle fabrikkene blir konvensjonelle lyskilder og nødlys gradvis konvertert til energisparende LED-teknologi. 

Innen 2030 er ambisjonen til Continental Tires å redusere energiforbruket med 20 prosent sammenlignet med 2018. 

Les mer om følgende emner: