Regner med dataspill-kø

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Regner med dataspill-kø

– På vår stand på Eliaden i år kan de besøkende få prøve å arbeide på strømsatt anlegg, helt uten fare. Vi regner med at det blir rift om VR-brillene, spesielt blant de yngste elektrikerne, sier standansvarlig Glenn Rémi Sundbakken i Nelfo.

Montør Jonas Myrabakk i ElektroNord prøver å installere på strømsatt anlegg. - Dette er ikke vanlig. Vi bestreber oss på å arbeide på frakoblede anlegg Foto: Laila Sandvold Macdonald

– Vi er opptatt av sikker opplæring. Helt fra lærlingen sin første dag i bedriften. Derfor er dette opplæringstilbudet så ekstra viktig.

– Koronarestriksjonene de to siste årene har ført til en forsering i digitaliseringen av Nelfo. Dette gjelder blant annet kursvirksomheten. Vi skal presentere nyheter om blant annet den nevnte VR-opplæringen, Elflix, digital medlemspakke og digitale bøker fra Elforlaget. Vi er også spente på brukernes tilbakemeldinger på digitaliseringen av kursvirksomheten. Her tar vi gjerne imot forslag til forbedringer.

– Det er fint å være tilbake på Eliaden, fastslår Sundbakken, som sammen med kolleger var på plass tidlig tirsdag morgen for å ta imot besøkende.

– Etter to år med kun elektronisk kommunikasjon gleder vi oss til å møte medlemmene ansikt til ansikt.

– Eliaden er en god og viktig møteplass, spesielt for faglig påfyll. Dette bidrar Nelfo til gjennom 14 kurs hver av de tre messedagene. Det er også viktig for oss å vise vårt brede tilbud til medlemmene.

– Siden det er lenge siden vi kunne møtes på denne måten, er det sosiale viktigere enn noen gang. Alle er velkommen til å besøke oss for en prat.

Tidenes beste?

Nils-Erik Magnell, direktør for marked, kompetanse og utvikling i Nelfo, tror dette blir tidenes beste messe.

– Vi har høye forventninger. Hele bransjen bør kjenne sin besøkelsestid. Med 300 utstillere er Eliaden tilbake som den viktige møteplassen den skal være. Med rundt 100 seminarer i løpet av tre dager kan de besøkende shoppe kompetansepåfyll.

Må få elsikkerhet inn i beinmargen

Åge Lauritzen, fagsjef nettbasert opplæring i Nelfo, håper på stor interesse for VR-opplæringen.

– Vi har laget dette verktøyet for at elever, lærlinger og montører skal øve trygt, og få elsikkerheten inn i ryggmargen.

– Noen skoler og opplæringskontor har allerede tatt verktøyet i bruk. De synes det er stilig.

Les mer om følgende emner: