Rekord for bolig­dokumentasjon 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Rekord for bolig­dokumentasjon 

– Nordmenn har aldri dokumentert så mye oppussing i boligene sine som i 2022. Den nye avhendingsloven førte til økt etterspørsel etter dette både fra boligselgere og – kjøpere og håndverkere, sier kommunikasjonssjef Eirik Vigeland i Boligmappa.

-I fjor fikk vi 2,9 millioner dokumenter, sier kommunikasjonssjef Eirik Vigeland i Boligmappa

– I fjor fikk vi 2,9 millioner dokumenter. Dette er en økning på nesten 30 prosent, og mer enn 2 000 flere dokumenter hver dag sammenlignet med året før. Totalt gjelder dette 325 000 boliger. 

– I fjor registrerte 1 370 nye håndverksbedrifter seg for å legge dokumentasjon på Boligmappa. Totalt er mer enn 6 300 selskaper registrert. 

– Folk er blitt mye mer opptatt av å dokumentere boligene sine, samtidig som flere håndverksbedrifter er blitt mer lovpliktige. Dette bidrar til en mer transparent og trygg bolighandel. 

Økt betalingsvilje

– Den nye avhendingsloven som ble innført i fjor, gjør boligdokumentasjon viktigere. Eksempelvis kan takstmenn gi et nyoppusset bad laveste tilstandsgrad om denne mangler. 

– Ifølge en undersøkelse YouGov har utført for Boligmappa er nordmenn villige til å betale nesten 20 prosent mer for en bolig der våtrom og elektriske installasjoner er dokumentert av fagfolk, sammenlignet med en bolig der det ikke er dokumentasjon på utførte arbeider.  

– Denne endringen har kommet raskt. Betalingsviljen har nesten doblet seg på mindre enn ett år. Her har folk tydelig fått øynene opp for hvor viktig det er at oppussingsarbeid er utført av fagfolk, og skikkelig dokumentert. 

Les mer om følgende emner: