Rekordhett i solcellemarkedet

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Rekordhett i solcellemarkedet

– Høye strømpriser har halvert inntjeningstiden på solcelle­installasjoner. Dette gjør at markedet for solenergi er rekordhett, sier daglig leder Carl Christian Strømberg i Solcellespesialisten.

- Vi tilrettelegger for at våre kunder kan bli med på det grønne skiftet, sier daglig leder Carl Christian Strømberg i Solcellespesialisten.

– Innen 2030 tror vi at hver fjerde nordmann har solceller på taket. Årlig regner vi med å installere 3 000 anlegg.

– Pågangen fra kunder som ønsker forutsigbare strømregninger, og bidra i det grønne skiftet, har aldri vært større. Nordmenn er nysgjerrige på nye energiformer. Solbølgen skyller over landet. Presset på oss til å levere blir stadig større. 

– At hver fjerde nordmann får solceller på taket vil gjøre en forskjell både for energiproduksjonen i Norge og lommeboka til folk. Solceller er en trygg og forutsigbar økonomisk investering.   

– Målsettingen til EU er at alle næringsbygg skal ha solceller innen 2025. I 2029 skal dette være installert i alle privatboliger. Dessverre setter ikke norske politikerne ambisiøse nok mål for solceller. Her ligger Norge langt bak. 

– Stadig flere er bekymret for uforutsigbare høye strømregninger. Solcellepanelene har en levetid på 30-40 år. Dette betyr at med dagens strømpriser går våre kunder i null på fire-fem år, istedenfor ti som normalen. Dette gjør at de trygt kan møte strømprisene.  

Tenke nytt

– Vi må tenke nytt i overgangen til fornybar energi. Dette tjener folk penger på i det lange løp. Samtidig slår momsen urettferdig ut for de som tar fornuftige og grønne valg. Her må politikerne komme på banen. De som tenker på hverdagsmiljøet skal ikke få ekstra utgifter.  

– Solceller er en konfliktfri kraft som skaper positiv klimaeffekt. Vi tilrettelegger for at våre kunder kan bli med på det grønne skiftet.  

Les mer om følgende emner: