Rekordhøy statlig bygging

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Rekordhøy statlig bygging

I statsbudsjettet for 2024 foreslår regjeringen å bevilge 13,97 milliarder kroner til statlige byggeprosjekter. Det er 1,24 milliarder kroner mer enn rekorden fra i fjor.

I statsbudsjettet for 2024 er det foreslått å bruke 13,97 milliarder kroner til statlige byggeprosjekter. Dette gjelder blant annet Livsvitenskapsbygget i Oslo Foto: Statsbygg/Hans Fredrik Asbjørnsen

– I en næring med reduserte private investeringer og økte priser, kan stabil høy investering i statlige byggeprosjekter bidra til å holde hjulene i gang, sier adm. direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen i Statsbygg.

– Vi er også glade for at regjeringen har fått plass til byggestart på nye prosjekter, som campussamlingen ved NTNU, rehabiliteringen av Bergen tinghus og en ny Troll forskningsstasjon i Antarktis. Det meste av investeringsmidlene går til videreføring av store pågående prosjekter som Regjeringskvartalet, Livs­vitenskapsbygget og Vikingtidsmuseet i Oslo, og Norsk Havteknologisenter i Trondheim.

– Det er også foreslått en bevilgning på 376 millioner kroner til prosjektering av byggetrinn 2 i Regjeringskvartalet, med planlagt start i 2025.

Les mer om følgende emner: