Rekordinntak av nye lærlinger 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Rekordinntak av nye lærlinger 

– I år har vi tatt inn 225 nye lærlinger og fem nye traineer. 21 av lærlingene er jenter. Det er 15 flere enn i fjor. Totalt har vi mer enn 500 lærlinger, sier adm. direktør Tore Bakke i Bravida Norge.

Esrom Mengsteab Habtegergis (t.v.), Jonas Pedersen, Jonas Aronsen, Benjamin Nilsen Johansen, Mathias Dreyer og Andreas Aleksander Johannessen er nye lærlinger i Bravida Foto: Christian Sommerseth Larsen

– Gjennom mange år har vi rekruttert og utdannet mange, som i dag er en stor del av vår grunnbemanning. Dette er en viktig rekrutteringsplattform for å sikre kapasitet og kompetanse i selskapet.  

– De fleste av de nye lærlingene starter i elektrofaget. Vi har også tatt inn seks nye lærlinger fordelt på fagområdene ventilasjon og automasjon. Det er avdelingen i Trondheim som har ansatt flest. Her starter 34 ungdommer sin arbeidskarriere. 

– I år har vi ansatt rekordmange lærlinger. Det er viktig at andre selskaper gjør det samme, slik at alle som ønsker læreplass får muligheten til å fullføre utdanningen sin.  

– Med en stadig mer kompleks teknologiutvikling og nye krav, har vi behov for flere unge medarbeidere med høyere utdanning. Her har vi i flere år tatt inn traineer fra høyskoler og universiteter. 

– Med dette programmet får disse talentene muligheten til å få erfaring på alle nivåer i virksomheten vår, for eksempelvis å bli prosjektledere i selskapet. 

Les mer om følgende emner: