Rekordmange tok smartsertifiseringen til Elko på Eliaden

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Rekordmange tok smartsertifiseringen til Elko på Eliaden

Smarthus er i vinden, og interessen for smarthus er stor blant elektrikere. På Eliaden var det rekordmange elektrikere som tok smartsertifiseringen til ELKO.

Elektrikere på skolebenken under Eliaden

– At 180 elektrikere bruker én time av tiden sin på Eliaden til å sitte i et «klasserom» og lære om ELKO sine smartprodukter er utrolig morsomt. Det sier noe om hvor populært smarthus har blitt, sier Stein Helge Eide i ELKO.

Utfordrende med mange leverandører

Smarthusteknologien er i rivende utvikling og det finnes et hav av muligheter for de som ønsker et smarthjem. Det er imidlertid få leverandører som leverer komplette smarthjem, der man ikke trenger produkter fra andre leverandører for å gi en fullverdig løsning.

Dette har blitt et konkurransefortrinn for ELKO, og en viktig årsak til at mange elektrikere ønsker å lære mer om deres smarthus-løsning.

– For en elektriker kan det være utfordrende hvis det er mange leverandører inne. Det gjør arbeidet med feilsøking og support vanskelig. At vi dekker hele kundereisen og de fleste behovene som forbrukerne har knyttet til smarthus, gjør det lettere for elektrikerne med tanke på support, feilsøking og reklamasjon, sier Eide.

Fremtidsrettet

På Eliaden var det 180 elektrikere som fikk ELKO Smart-sertifisering. Totalt er over 1200 elektrikere nå sertifisert. I tillegg til å gi nødvendig opplæring er sertifiseringskurset også en måte å nå flere kunder for elektrikerne.

– Alle som tar kurset blir en del av oversikten over ELKO Smart-sertifiserte elektrikere på våre nettsider. De fleste som velger å installere våre smartprodukter ønsker at jobben gjøres av en av våre sertifiserte elektrikere, forklarer Stein Eide.

Flere av elektrikerne som besøkte standen på Eliaden trakk frem det faktum at ELKO benytter seg av den verdensledende, åpne standarden for smart-teknologi, ZigBee 3.0, som en viktig årsak for at de ønsket å bli sertifisert.

ZigBee gjør det enklere å få ulike smarte løsninger til å snakke sammen og gir både forbrukerne og elektrikerne større spillerom.

– Tilbakemeldingene er at bruken av ZigBee 3.0 gir en trygghet om at vi har produkter som er fremtidsrettede, sier Eide.

En smart bryter kan også være en vanlig bryter

Ikke alle ønsker å bruke smarte løsninger selv om de har muligheten til det. At det finnes smarte produkter som også fungerer på den tradisjonelle måten er det mange som setter pris på.

– Ikke alle ønsker å bruke telefonen når lyset skal skrus av eller temperaturen i rommet skal justeres. Det er fortsatt mange som foretrekker å bruke fysiske knapper og brytere, så at ELKO Smart-produkter kan betjenes på lik linje med tradisjonelle produkter er avgjørende for at alle i en husstand skal kunne betjene hjemmet som normalt. Det betyr at en bryter skal kunne skrus av fysisk, ikke bare via telefonen og automatikk, sier Eide. 

Han forteller at alle ELKO sine smarthjemprodukter fungerer som såkalte stand alone-produkter, og at de derfor også installeres likt som tradisjonelle produkter og tilbys i alle de attraktive designseriene fra ELKO.

Les mer om følgende emner: