Rekordmange søker råd hos Akan

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Rekordmange søker råd hos Akan

– I første kvartal i år fikk vi rekordmange henvendelser til vår veiledningstelefon. Dette er én av flere tjenester og verktøy vi tilbyr norsk arbeidsliv i arbeidet med å forebygge og håndtere problematisk bruk av alkohol, narkotika, legemidler, doping og spill, sier direktør Elisabeth Ege (bildet)i Akan kompetansesenter.

Elisabeth Ege, direktør i Akan Kompetansesenter

– I de tre første månedene i år registrerte vi 291 veiledningshenvendelser. Dette er en økning på 43 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og 23 prosent sammenlignet med årlig snitt av første kvartal de siste fem årene.  

– Dette viser et stort behov for vår kompetanse og rådgivning. Flere henvendelser kan bety at arbeidslivet har flere utfordringer og bekymringer til alkohol- og rusmiddelbruk enn før. Arbeidsgivere kan også ha blitt flinkere til å oppdage problematisk bruk, og søke råd om hvordan de skal håndtere det.   

– I vår daglige dialog med ledere og andre i arbeidslivet, registrerer vi et stort ønske om å hjelpe ansatte de er bekymret for.   

– Kanskje er det etterdønninger fra koronapandemien, eller effekten av dagens situasjon med usikkerhet og økonomiske utfordringer for mange. Det kan også være at vårt arbeid med å synliggjøre vår veiledningstjeneste har ført til at flere i arbeidslivet er blitt kjent med oss. 

Les mer om følgende emner: