Rekordsterkt elbilår

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Rekordsterkt elbilår

Elbilandelen av nybilsalget i fjor endte på 64,5 prosent. Det er ny rekord. I flere måneder var markedsandelen på mer enn 70 prosent.

Tesla Model 3 var den mest solgte nye bilmodellen i Norge i 2021 Foto: Jamieson Pothecary

Desember endte på 67. Rekorden kom i september med 77,5. 

Deles elbilandelen i privatkjøp og leasing- og næringsmarkedet, henger sistnevnte etter. Blant de som kjøpte bilen selv, valgte 83,1 prosent elbiler. Hos bedrifter og de som leaser biler var elbilandelen på 42,6 prosent. 

– 2022 må bli året da elbiler også dominerer leasingmarkedet, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening. 

– Vi har stor tro på at den totale elbilandelen vil passere 80 prosent i 2022. Dette krever en skikkelig satsing på ladeinfrastruktur. 

Tesla overtar som det mest solgte bilmerket etter Volkswagen sine 11 år i ensom majestet på toppen. Tesla Model 3 er også den mest solgte bilmodellen i 2021. Toyota RAV 4 kommer på andreplass, med Volkswagen ID.4 på en knepen tredjeplass foran Tesla Model Y på fjerdeplass. 

– For første gang er et helelektrisk bilmerke øverst på listen over de mest solgte nye bilene i Norge, sier Bru.  

Verdens største elbilkonferanse i Norge

I år er Norge vertskap for verdens største konferanse for elektrisk mobilitet, Electrical Vehicle Symposium – EVS35. Norsk elbilforening, The European Association for Electromobility (AVERE) og Nova Spectrum er arrangerører. 

– Norge er et av verdens mest handlekraftige land når det gjelder elektrifisering og elektrisk mobilitet. Verden ser til oss for å finne løsninger for å redusere klimagassutslipp og på grønn byutvikling, sier Bu. 

Les mer om følgende emner: