Roser elektrikerne 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Roser elektrikerne 

En elbil-ladeboks som blir installert midt på scenen i Stavanger Konserthus, mens et strykeorkester spiller Edvard Grieg sin “Holberg-suite”. Dette er handlingen i en video Zaptec og Stavanger Symfoniorkester har spilt inn.

Inspirert av Grieg sin “Holberg-suite” installerer Jone Oliversen i Zaptec en elbil-ladeboks

– Vi ønsker både å berømme alle norske elektrikere, og vise hvor raskt det er å installere en ladeboks hjemme, sier kommunikasjonssjef Maiken Økland i Zaptec. 

– Vi kan ikke snakke om kvalitet og sikkerhet uten å nevne de dyktige håndverkerne som installerer våre ladebokser. Uten disse hadde ikke Norge vært den elbillade-nasjonen den er i dag. Vi hyller de små hendelsene som ofte ikke blir lagt merke til. 

Raskt

Det er Jone Oliversen, en Zaptec-ansatt med elektriker-bakgrunn, som monterer ladeboksen. 

– Elektrikerne fortjener ros. Hver dag får de samfunnet til å fungere. En undersøkelse YouGov nylig gjennomførte for oss viser at nesten én av ti nordmenn lader elbilen sin med stikkontakt. Derfor er videoen også en oppfordring til å installere en ordentlig lader hjemme, sier Oliversen. 

– Kontinuerlig lading av elbil fra stikkontakt er ikke anbefalt. Dette kan føre til varmgang, og i verste fall brann. En ladeboks tåler både mer strøm og har flere ekstra sikkerhetsfunksjoner. Dette er spesielt viktig om bilen blir ladet om natten. 

Les mer om følgende emner: