Samler grossistene

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Samler grossistene

– På Eliaden i år blir det for første gang en fellesstand for grossistene, med Solar, Elektroskandia, Berggård Amundsen, Elektroimportøren, Onninen, Ahlsell og Sonepar (tidligere Otera). Flere av dem har også egen stand, sier markedsdirektør Ida Thorendahl i Elektroforeningen (EFO).

FELLESTAND. EFO samler sju elektrogrossister på en egen stand på Eliaden 2022 Illustrasjon: EFO

– Å vise verdikjeden som en samlet bransje gir grossister og leverandører en god mulighet til å treffe hverandre.  

– Med EFObasen, som er hjertet i virksomheten vår, er digitalisering et hovedtema på standen. Basen inneholder 250 000 produkter og tilhørende produktinformasjon. 

– Vår visjon er at Norge skal bli verdens første helelektriske samfunn. Vi skal synliggjøre den elektrotekniske bransjen sin rolle i digitaliseringen og elektrifiseringen. Digitalisert produktinformasjon er et av våre viktige bidrag til denne omstillingen. EFObasen er en felles digtal plattform, der alle leverandører og grossister kan legge inn sine produkter med tilhørende informasjon og egenskaper.  

På plass i D-hallen

– Vi er på plass i D-hallen. Her skal grossistene presentere seg selv, som en del av EFO-paraplyen. Vi skal også kjøre noen små eventer på standen. Samtidig legger vi opp til å gjennomføre små møter, eksempelvis å demonstrere EFObasen. Blir opplegget vellykket, kan det bli aktuelt å gjøre det samme på Eliaden 2024.  

Setter søkelyset på grossistene

Markedsdirektør Hans Ketil Andresen i Berggård Amundsen synes det er supert at EFO  løfter frem elektrogrossistrollen på Eliaden.  

– Her skal vi vise at vi både er en profesjonell distributør av varer, og en aktiv pådriver for det grønne skiftet. Berggård Amundsen arbeider målbevisst med bærekraft på områder som eksempelvis transport. Her pakker vi varer smartere, hjelper kundene med å ta bærekraftige transportvalg, og samarbeider med leverandører og transportører for å redusere klimautslippet.  

– Vi skal også vise våre andre tjenester, eksempelvis at kundene kan bestille materiell hele døgnet.  

– Med en fellesstand får vi vist elektrogrossistene sin rolle, og hva vi kan tilby. EFO er viktig for oss, blant annet fordi de bidrar til at vi blir mer effektive. 

GRØNT SKIFTE. – På Eliaden setter vi søkelyset på bærekraft, elektrifisering og det grønne skiftet, sier markedsdirektør Hans Ketil Andresen i Berggård Amundsen 
Egen stand

Andresen forteller at Berggård Amundsen har deltatt på Eliaden i mange år.  

– Dette er den viktigste møteplassen i bransjen. I tillegg til å delta på grossiststanden har vi også en stand på 80 m2. Den deler vi med vår egen elektrokjede Norgeseliten. Her setter vi søkelyset på sol, energilagring, elbillading og energismarte løsninger. Det handler om elektrifisering og det grønne skiftet. Hver dag skal vi også gjennomføre seminarer. Dessuten har vi et spesielt opplegg for elever fra videregående skoler som besøker oss på standen.  

– Aktørene i elektrobransjen er viktige i arbeidet med bærekraft, elektrifisering og det grønne skiftet. Eliaden vil vise hva dette åpner muligheter for. 

Les mer om følgende emner: