Satser på byggautomatisering

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Satser på byggautomatisering

– Vi satser på fremtidsrettet teknologi for å redusere CO2-utslipp og kostnader for leietakerne, sier daglig leder Thomas Taklo i Bergensgruppen, som blant annet eier Kokstadflaten 19a og 19b.

Bergensgruppen satser på byggautomatiserings-løsninger fra Adaptic

– Her har vi installert en løsning fra Adaptic, som samler inn data om energi- og vannforbruk og avfall. Dette blir overvåket digitalt, slik at systemet automatisk oppdager energityver og andre driftsavvik. På denne måten skal vi sikre en rettferdig og automatisk fordeling av energikostnadene til leietakerne.

– Ved overforbruk av energi får vi varsler, slik at tiltak kan gjøres raskt. Eksempelvis om ventilasjonsanlegget går for fullt når det ikke er folk i byggene. Dette bidrar til lavere strømforbruk og CO2-utslipp. Etter at løsningen ble installert er både strømforbruket og nettleien redusert med ti prosent.

Mathias Pedersen, leder for forretningsutvikling i Adaptic, gleder seg over at Bergensgruppen satser på digitaliseringsteknologi.

– Vi opplever at eiendomsaktørene er opptatt av det grønne skiftet, og ønsker å ligge foran på digitalisering. Adaptic har hatt en bratt vekstkurve siden satsingen tok fart i 2019. Omsetningen er mangedoblet. På kundelisten har vi mer enn 100 eiendomsselskaper. Vår største eier er Å Energi Invest, som satser på grønne vekstselskaper.

Les mer om følgende emner: