Satser på miljøvennlig kabelforpakning

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Satser på miljøvennlig kabelforpakning

– Resirkulerbare kabelforpakningsløsninger er en viktig del av vår målsetting om å bli klimanøytrale innen 2030. Disse skal beskytte kabelen under lagring og installasjon, gjøre arbeidet enklere for montørene og påvirke miljøet i minst mulig grad, sier Jan Erik Nilsen, Development Leader i Nexans Norge.

Installasjon av N-LINE kabel i rør. Emballasjen består av papp og plast, som kan resirkuleres

– I utviklingsarbeidet samarbeider vi både med elinstallatører, logistikkansvarlige og grossister, som tester prototyper.

– Kabelemballasje kan også fungere som et verktøy i seg selv. Quick-Reel er et godt eksempel på dette. For montører er det viktig at kabelen kan monteres og avmantles på en enkel måte, slik at de får installert produktet på en effektiv måte. Vi skal bidra til at de sparer tid og får en enklere arbeidshverdag.

– Emballasjen må også tåle både kulde og fukt, samtidig den er solid og lett å bære og kunne resirkuleres. Dette er faktorer som setter sine krav til materialet som skal brukes. Quick-Reel, som er laget av polypropylen, oppfyller alle disse kravene.

– Til de større kablene har vi utviklet NX-tromler, som er ny og forbedret type som kan brukes flere ganger, der kundene slipper å håndtere returtransport og får pant for de brukte tromlene.

– N-LINE i rør har en praktisk forpakning som gjør det lett å dra ledning og rør ut av pakningen uten at det hverken floker eller henger seg opp under trekking.- Kabel i bøtte har mange av de samme egenskapene som Quick-Reel. Der er trommelen plassert i en standard bøtte, der kabelen avvikles fra en dør i siden.

Les mer om følgende emner: