Satser på utslippsfri flyplasstransport

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Satser på utslippsfri flyplasstransport

– Vi kjøper 13 elektriske busser fra Ruter, som skal brukes på flyplassene i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø og Florø. Det betyr at vi har slike kjøretøy i alle landsdeler, sier konsernsjef Abraham Foss i Avinor.

Avinor kjøper 13 elbusser fra Ruter, som skal settes i trafikk på flyplassene i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø og Florø Foto: Avinor/Øystein Løwer

– Vi har forpliktet oss til å sette vitenskapsbaserte klimamål, og redusere utslipp fra egen drift. Her er elektrifisering av kjøretøyparken et sentralt tiltak. Det er svært positivt at Avinor og Ruter som offentlige samferdselsaktører kan samhandle om gjenbruk av utstyr. Dette er sirkulærøkonomi i praksis, og understøtter våre klimamål på en veldig god måte.

Enova-støtte

– Med kjøpet av elbussene har vi nullutslipp for passasjertransporten på flysiden. Dessuten vil vi kunne kutte i eget forbruk av både fossilt drivstoff og biodrivstoff. Vi har også fått Enova-støtte til å bygge ut ladeinfrastruktur. Dette var avgjørende for å skifte hele bussflåten vår til helelektrisk.

Les mer om følgende emner: