Satser på utslippsfrie byggeplasser  

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Satser på utslippsfrie byggeplasser  

Skagerak Energi og Circle K Norge skal sammen levere flyttbare battericontainere til anleggsplasser over hele Norge.

Denne battericontaineren får påfyll hos Circle K E18 Bamble i Telemark Foto: Skagerak Energi

– Vi skal bli en brobygger for elektrifiseringen av norsk bygg- og anleggsbransje, sier forretningsutvikler Kenneth Andersen i Skagerak Energi. 

Satsingen på utslippsfrie anleggsplasser er blant annet hindret av manglende kapasitet på strømnettet. Løsningen til Skagerak Energi og Circle K er å transportere energi til der den trengs i store battericontainere. På denne måten kan elektriske gravemaskiner og andre anleggsmaskiner lade uten tilgang til strømnettet. 

– Når battericontainerne er tomme, henter, lader og leverer vi dem tilbake. Slik blir målsettingen om utslippsfrie byggeplasser mulig, sier Anders Kleve Svela, som leder E-Mobility-enheten i Circle K Norge. 

Flere stiller utslippskrav 

Hvert år slipper bygg- og anleggsbransjen i Norge ut rundt to millioner tonn CO2. Ifølge FN kommer nesten 40 prosent av verdens totale utslipp fra denne næringen. Kjetil Rasmus Bang, som er storkundeansvarling i Circle K Norge, merker at markedet er i ferd med å endre seg. 

– I stadig flere anbud, særlig fra aktører som Statens vegvesen, stilles det krav om å redusere utslipp på byggeplassen. Nå gir vi gass. 

Les mer om følgende emner: