Sikrer strømforsyningen til LNG-importterminal 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Sikrer strømforsyningen til LNG-importterminal 

Eaton har levert et containerbasert batteridrevet reservestrømanlegg til det største anlegget for flytende naturgass (LNG) i Norden. Installasjonen, som er eid av Manga Terminal Ltd, er lokalisert i Torneå i Finland øverst i Bottenvika på grensen til Sverige.

Eaton sikrer strømforsyningen til det største anlegget for flytende naturgass (LNG) i Norden Foto: Eaton

Nordensjef Jon Helsingeng i Eaton fremhever at slike løsninger har et stort bruksområde, og kan sikre mange samfunnskritiske installasjoner. 

– Et økt spennings- og konfliktnivå i våre nærområder aktualiserer teknologien vi har levert til Manga Terminal. Stabil og kontinuerlig strømforsyning er kritisk for svært mange samfunnsviktige leverandører.   

To containere 

På grunn av plassbegrensninger foreslo Eaton en løsning med to containere. En med en Eaton Power Xpert 9395P 1 200 kVA avbruddsfri strømforsyning med VRLA-batterier. Den andre med en 1 375 kVA dieselgenerator fra Agco. 

– Løsningen kombinerer en UPS, energilagring og en reservestrømgenerator. Dette stabiliserer nettet, forbedrer strømkvaliteten i krevende bruksområder og maksimerer oppetiden for terminalen sine kunder, sier salgssjef Lauri Tuomaala i Eaton i Finland. 

Containerløsningen (UPSG) gir mer enn seks timer med reservestrøm. Siden containerne har alt nødvendig bryterutstyr og programvare, var løsningen rask og enkel å installere. Alt installatørene ved Manga Terminal trengte å gjøre var å koble til kablene.  

Sikrere

– Vi valgte Eaton sin løsning for å sikre uavbrutt strømforsyning og øke prosess- og arbeidssikkerheten. Anlegget er beskyttet mot de kostbare konsekvensene av strømbrudd, sier terminalsjef Marko Kontio, som forteller at anlegget har en lagringstank på 50 000 m3, LNG-regassifisering, bunkring av fartøyer og fyllestasjoner for LNG-tankbiler. 

Les mer om følgende emner: