Sikrer sykehusskip fremdrift

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Sikrer sykehusskip fremdrift

ABB-fremdriftsløsningen Azipod skal hjelpe verdens største sivile sykehusskip Global Mercy til å manøvrere i mindre tilgjengelige havner og redusere vibrasjoner og støy.

Sykehusskipet Global Mercy skal være spesielt manøvrerbart, slik at det kommer inn i lite tilgjengelige havner

Sykehusskipet Global Mercy skal være spesielt manøvrerbart, slik at det kommer inn i lite tilgjengelige havner Foto: Tianjin Xingang Shipyard

Det nye fartøyet er bygd av Tianjin Xingang Shipyard i Kina. Den internasjonale hjelpeorganisasjonen Mercy Ships, som tilbyr gratis operasjoner og medisinsk hjelp til personer som har liten tilgang til helsetjenester, eier skipet.

I tillegg til de to 2,85 megawatt Azipod-enhetene har ABB levert generatorer, elektrisk bryteranlegg, transformatorer, drives og brokontroller for fremdriftssystemet. Dette gjelder også Ability Marine Remote Diagnostic System, som detekterer feil og muliggjør utbedring av feil om bord.

Global Mercy har også døgnkontinuerlig støtte fra ABB sine Ability Collaborative Operations Centers. Her overvåker ABB-eksperter skipssystemer, koordinerer diagnostikk av utstyr og tilbyr vedlikeholdstjenester. Dette er viktig for flytende sykehus, som krever de høyeste standarder for sikkerhet og pålitelighet.

Les mer om følgende emner: