Sikrer titusenvis av fotballfans

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Sikrer titusenvis av fotballfans

En batteriløsning fra Eaton skal sørge for sikker evakuering av publikum på Emirates Stadion i London. Dette er hjemmebanen til fotballaget Arsenal, der det kan være inntil 60 000 mennesker.

Eaton skal sørge for sikker evakuering av publikum på Emirates Stadion i London

Ifølge en undersøkelse fra VisitBritain er nordmenn på andreplass på statistikken over hvem som oftest drar til Storbritannia for å se fotballkamper. 11 prosent kombinerer et besøk til Storbritannia med fotball. 

– På en slik stadion er sikkerheten til publikum høyt prioritert. Blant annet er det svært strenge krav til nødutganger. Et pålitelig ledesystem er avgjørende for at folk skal kunne evakuere stadion trygt, sier adm. direktør Jon Helsingeng i Eaton i Norden. 

– Nødlysanlegget på arenaen blir drevet av et sentralbatterisystem. Det består av 42 individuelle nødlyssentraler som bruker ventilregulerte blybatterier for å gi 230 V om strømmen blir borte. Nødlyssentralene, som er installert på hele stadionanlegget, er koblet til flere hundre armaturer og nødlys. Hver av nødlyssentralene er installert med et testsystem som minimerer vedlikeholdet. 

– Forventet levetid på disse batteriene er minst ti år. Løsningen er kostnadseffektiv, gir høyere lyseffekt og krever lite vedlikehold. Det er en stor fordel på et stadion der deler av anlegget må monteres svært høyt. 

Les mer om følgende emner: