Skal bli flinkere rådgivere med digitalt salgsverktøy

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Skal bli flinkere rådgivere med digitalt salgsverktøy

– Vi skal bidra til at studenter og lærere ved elektrolinjen ved Nordland Fagskole og avdelingen til Høyere Yrkesfagskole i Steinkjer øker kompetansen på rådgivning og salg. Her skal de bruke vår digitale løsning El-verdi, som gir tilbud på produkter og løsninger eller gjør opp salg ute hos kundene, sier daglig leder Jan Gustav Nyheim i Elverdi Norge.

- Vi skal hjelpe fagskolestudenter med å øke kompetansen på rådgivning og salg, sier daglig leder Jan Gustav Nyheim i Elverdi Norge Foto: Veronika Stuksrud

Konkurransefortrinn

Avdelingsleder Hans Gunnar Hansen ved Nordland Fagskole forteller at målsettingen er å lære studentene å bli dyktige kunderådgivere, samtidig som de får en innføring i hvordan de eksempelvis kan få tilvalg på inngåtte byggekontrakter.  

– Slik kompetanse er nødvendig for å markedsføre bærekraftige løsninger til norske boligeiere. Dessuten er god kundekommunikasjon et konkurransefortrinn.  

– Boligeiere forventer å få god faglig rådgivning, og en pris på installasjonen. Ofte blir det gitt muntlige prisoverslag, som gir uklare og uforutsigbare avtaler. Samtidig kan det gå lang tid før kundene får et pristilbud. Dette er noen av problemstillingene vi skal sette søkelyset på med El-verdi.

Informasjon en selvfølge

Nyheim fastslår at kontrakter ofte blir inngått med laveste pris på grunninstallasjonen.  

– I mange tilfeller er dette en minimumsløsning, uten ny teknologi og muligheter til å ettermontere løsninger. Også ved salg av nye boliger er det manglende kunderådgivning. Dette kan gi kjøperne opplevelsen av en dårlig tilvalgsprosess. I 2022 bør det være en selvfølge at de får informasjon om energieffektive løsninger, sikkerhet og design. Dette må skje før vegger og tak blir lukket, samtidig som boligkjøperne får tid til å ordne finansiering.

– Manglende kunderådgivning kan gi unødvendige energikostnader, dårligere bokvalitet og mindre verdi på boligen når den skal selges. Med El-verdi blir det mindre behov for muntlige avtaler, og usikkerhet rundt pris og omfang på tilbudet.

Les mer om følgende emner: