Skal bli Norges første nullutslippsfestival 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Skal bli Norges første nullutslippsfestival 

Sammen med Palmesus, den største strandfesten i Skandinavia, har energi- og teknologikonsernet Eviny sett på mulighetene for å huse Norges første og største batteridrevne scene.

I sommer er planen at Palmesus får Norges første og største batteridrevne scene

– Målsettingen er å levere et hypermoderne batteri som har nok kraft til scenen i Havna midt i Kristiansand sentrum. Dette blir norgeshistoriens største utendørs nattklubb med plass til 7 000 mennesker. Med verdensstjerner bak musikkspakene føles det kult at det grønne skiftet kan få et slikt mektig format, sier merkevareansvarlig Alexander Solberg i Eviny. 

Han forteller at batteriprosjektet er en del av opplegget med at selskapet er blitt offisiell fornybar energipartner til Palmesus. 

– Med 60 000 gjester er det viktig å legge til rette for storinntrykk til hovedstaden på Sørlandet. Derfor installerer vi hurtigladere på sentrale plasser for å booste ladenettet for elbåtene og elbilene som kommer til Kristiansand.  

Kommersiell direktør Ketil Børstein Stensrud i Palmesus sier at målsetting er å bli Norges første nullutslippsfestival.  

– Her er det naturlig å teame opp med Eviny, som har store ambisjoner når det gjelder elektrifiseringen av Norge. Dette passer godt med våre planer. 

– For første gang skal vi kun bruke elbiler til å transportere artistene under festivalen, sier Børstein Stensrud, som opplyser at Palmesus nylig ble sertifisert som Miljøfyrtårn. 

Les mer om følgende emner: