Skal bygge 600 leiligheter i Bergen 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Skal bygge 600 leiligheter i Bergen 

Obos kjøper boligprosjektet Bergensmeieriet av Union Residential. Eiendommen, som ligger sentralt på Mindemyren i Bergen, er ferdigregulert slik at det kan være relativt raskt å komme i gang med byggingen. Prosjektet skal gjennomføres på tomten der Tine tidligere hadde meieri.

Slik kan Bergensmeieriet bli seende ut Illustrasjon: Bonava/Union Residens

– Det er realistisk å bygge rundt 600 leiligheter. Området er tenkt å bli sentralt i den fremtidige Mindebyen. Bevaring av enkeltbygninger bidrar til å skape historisk identitet, sier prosjektdirektør Jorunn Nerheim i Obos. 

– Planleggingen er i gang. Målsettingen er å starte salget av de første leilighetene rundt årsskiftet 2024-2025. 

Daglig leder Baard Schumann i Union Residential sier at de har hatt et godt samarbeid med Obos i mange år.

– Vi er meget fornøyde med at de blir ny eier av prosjektet. 

Administrasjonsbygget og Tapperiet, som er deler av det tidligere Bergensmeieriet, er bevaringsverdige bygg som blir stående. 

– Tapperiet, som etter planen skal ha butikker, spisesteder og kontorer, er tidligere avtalt solgt til andre som skal stå for utviklingen. Vi ser frem til å samarbeide med eieren, sier Nerheim. 

Viktig satsingsområde 

– Bergen er et viktig satsingsområde for Obos. Mange av boligene vi bygger her vil også bli solgt med boligkjøpsmodellene Bostart og Deleie. 

Utbyggingen av Bergensmeieriet er en del av det store transformasjonsprosjektet av Mindemyren, som skal bli til Mindebyen. Området skal endres fra å være et næringsområde til et sted der folk kan bo, gå, sykle og bevege seg mer fritt. Her skal det bygges rundt 3 000 boliger. 

Les mer om følgende emner: