Skal bygge batterikompetanse i verdensklasse

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Skal bygge batterikompetanse i verdensklasse

Elinor Batteries og Sintef skal samarbeide om å etablere en batterigigafabrikk i Orkland i Trøndelag. Samtidig åpner Sintef snart en lab i Trondheim med 150 batteriforskere.

Adm. direktør Terje Andersen i Elinor Batteries og CEO Alexandra Bech Gjørv i Sintef skal bygge batterikompetanse i verdensklasse

Samarbeidsavtalen skal sikre at Elinor får ressursene som trengs på forskning og utvikling. Dette gjelder områder som produksjonsteknologi, infrastruktur, ledelse, økonomi og samfunnsmessige aspekter. 

– For å lykkes må en norsk batterifabrikk være best på bærekraft gjennom hele verdikjeden, og kunnskapsledende på elektrokjemi, materialteknologi og masseproduksjon. Selv har vi investert betydelige midler i å ha verdensledende laboratorier på dette området. Vi skal bidra til at Elinor når sine industrielle mål, sier CEO i Sintef, Alexandra Bech Gjørv. 

– Med denne avtalen kan vi starte produksjonen av såkalte A-prøver i år. Dette er avgjørende for å bli kvalifisert som leverandør i en verdikjede som lenge har vært preget av leveranser fra Kina. Sammen med Sintef skal vi bygge et kompetansemiljø i verdensklasse, sier adm. direktør Terje Andersen i Elinor Batteries. 

– Gigafabrikken blir bygget i moduler. Første byggetrinn starter neste år. Etter planen skal produksjonen komme i gang medio 2026. Batteriene skal brukes i bygg, industri og ladeinfrastruktur. 

Les mer om følgende emner: