Skal bygge flere hundre eldreboliger 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Skal bygge flere hundre eldreboliger 

Obos har planer om fire prosjekter i Oslo med mer enn 200 eldreboliger. Samtidig vurderer Solon Eiendom, der Obos er største eier, å bygge 175 seniorboliger på to steder i hovedstaden.

Byggingen av seniorprosjektet Bølgelengden på Lambertseter i Oslo er i gang

På Lambertseter er byggingen av Bølgelengden i full gang. Her blir det 61 leiligheter med felles­arealer. Diakonhjemmet Omsorg står for det helsefaglige og sosiale tilbudet. En husvert er tilgjengelig for beboerne store deler av dagen og kvelden. Flere av leilighetene blir tilbudt med boligkjøpsmodellene Bostart og Deleie. 

– Vi planlegger tilsvarende prosjekter på Fornebu, Ulven og Vollebekk. Samtidig har vi tatt initiativ til et samarbeid med Oslo kommune for å finne løsninger som gjør eldreboliger tilgjengelig for flere. Eldreprosjekter med romslige fellesarealer, aktiviteter og helsefaglig bemanning er kostnadskrevende. Målsettingen er å redusere prisene på boligene. Da må kommunen åpne for at vi kan bygge flere mindre leiligheter for godt voksne som ønsker en trygg og god alderdom, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos. 

Les mer om følgende emner: