Skal selge 1200 Outflex-skap

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Skal selge 1200 Outflex-skap

– Markedet ønsket en enklere og mer fleksibel løsning for utvendige større målerskap og skap for elbil-ladestasjoner. Derfor utviklet vi Centech Outflex, som kom på markedet i mars i fjor. I år regner vi med å selge rundt 1 200 av disse, sier Cenika-sjef Svein Tore Moe.

Outflex-skap fra Cenika

ELBILLADING. Petter Fuglem (t.v.), prosjektleder service i OneCo Elektro sin avdeling i Oslo, og selger Glenn Jørgensen i Cenika foran OutFlex-skapet som er installert for elbillading på Hovelsrudgrenda garasjesameie på Fjellhamar utenfor Oslo

– Dette er en ”Plug and Play”-løsning med moduler i standardstørrelser. Vi får også forespørsler fra utlandet om skapet, som er enkelt å tilpasse applikasjonen det skal løse. En av årsakene til den store etterspørselen er økt salg av elbiler og ladestasjoner, sier Moe, som forteller at Cenika utvikler og produserer egne produkter.  

– I fjor solgte vi mer enn 30 000 skap, alt fra små leilighets- og TKS-skap til tavler på 6 300 A.  

Leveres på dagen

– Outflex er et standardprodukt som ligger på lager. Det leveres samme dag som det blir bestilt. Vi tilbyr også et program elinstallatørene kan bruke for å tegne det. Outflex-skapet er laget i dobbeltvegget aluminum med luft mellom veggene, slik at det skapes en ”termos-effekt”. Det takler kondens- og varmeproblematikk mye bedre enn enkeltveggede, samtidig som levetiden øker.  

– Et varmeelement sørger for å holde temperaturen i IP55-skapet oppe. Det er dessuten sjøvannsbestandig. I vår lanserer vi også et mye bredere sortiment.  

Romslig og fleksibelt

Petter Fuglem, prosjektleder sevice i OneCo Elektro sin avdeling i Oslo, forteller at selskapet har installert Outflex-skapet. 

– Det er både romslig og fleksibelt. Med doble aluminiumsvegger er det også godt isolert. Dessuten er monteringen enkel. Dette skal vi fortsette å bruke.  

Cenika-selger Glenn Jørgensen regner med økt salg.  

– Med stadig flere elbiler og større effekt på batteriene, er det behov for værbestandige utendørsskap med høy effekt. At Outflex-skapet også er sjøvanns­bestandig gjør at det passer både nær veier og i havner. Vi tilbyr både frittstående og fastmonterte skap. 

Omsetning på 96 millioner

Moe forteller at Cenika, som har hovedkontor på Tranby i Lier, leverer tavleutstyr, sikringsskap og elektromateriell til elektrobransjen.  

– Til tross for et tøft år med strenge korona­restriksjoner ble det et bra resultat i 2020. Med datterselskapene Hydal, Elit og Nordesign fikk vi en samlet omsetning på 495 millioner kroner, med et resultat på 96 millioner kroner.  

Les mer om følgende emner: