Skal selge brukt elektronikk for 100 millioner

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Skal selge brukt elektronikk for 100 millioner

I en undersøkelse YouGov har utført for Power svarer 43 prosent av de spurte at de selger brukt elektronikk på finn.no eller lignende sider

- Vi skal selge brukt elektronikk for hundre millioner kroner, sier adm. direktør Anders Nilsen i Power Foto: Power

23 prosent sier at de oppbevarer disse produktene hjemme.

– Dette betyr at det ligger store mengder med brukbar elektronikk i norske hjem. Disse produktene kan andre kan ha glede av. De inneholder også materialer som viktige å gjenvinne, sier adm. direktør Anders Nilsen i Power Norge.

– Det siste året har vi samlet inn mer enn 10 000 tonn el-avfall. Mye av dette kan settes i stand og selges videre. Derfor lanserer vi RePower, som er en panteordning for salg av sertifiserte, brukte produkter.

– Første steg er å samle inn slike, som autoriserte teknikere kontrollerer og setter i stand. Når kundene leverer produktene får de poeng de kan bruke til eksempelvis å kjøpe hvitevarer. Målsettingen er å samle inn 20 000 tonn brukte elektronikkprodukter i Norden. Salget skal skje på en trygg måte, med to års garanti og 60 dagers åpent kjøp.

– Vår undersøkelse viser at de viktigste barrierene for at nordmenn ikke handler brukt elektronikk, er frykten for at produktet ikke fungerer som det skal, at det er stjålet og mangler garantier og klage- og returrett. Tilrettelagt salg gjennom en kjent forhandler, i tillegg til garanti på brukte produkter, kan endre holdningene til å kjøpe brukt elektronikk. Det første året er planen å omsette brukt elektronikk for 100 millioner.

Starten på noen større

– Vi er en del av bransje med mange utfordringer knyttet til forbruk, avfall og miljø. Dette arbeider vi kontinuerlig med. Repower er starten på noe større som forhåpentligvis kan bidra til å gi elektronikkprodukter et lengre liv, redusere forbruket av og miljøpåvirkningen fra slike produkter. Samtidig er dette en kommersiell satsing. Vi ønsker at kjøp, salg og reparasjon av brukt elektronikk skal utgjøre en betydelig del av våre inntekter.

Les mer om følgende emner: