Skal selge elvarme for 50 millioner

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Skal selge elvarme for 50 millioner

– I mai i år skal vi være i full drift. Vi planlegger også kick-off på Eliaden 2022. Etter det første driftsåret er målsettingen en omsetning på ti millioner kroner. Om tre år bør den være på 50-100 millioner kroner, sier daglig leder Kenneth Skretteberg i Cenika Varme.

KICK-OFF PÅ ELIADEN. Cenika Varme, som er klar for det norske elvarmemarkedet, skal ha kick-off på Eliaden 2022

– Bruken av elvarme øker. I alle nybygg og rehabiliteringsprosjekter blir det lagt varme i gulvet. 

Stort markedspotensiale

– Vi leverer alt fra enkle gulvvarmesystemer til kompliserte industriprosjekter. Dette gjelder stort sett alle typer elektriske varmeprodukter, unntatt panelovner. Med produksjon og lager i både Sverige og Norge tilbyr vi skreddersydde varmeløsninger. I løpet av 1-2 dager skal vi levere disse fra eget verksted.  

– Vi utfører også energiberegning med dokumentasjon av effektbehovet. Med mer miljøvennlige produkter og løsninger skal vi bidra til energieffektivisering og det grønne skiftet.  

– Sammenlignet med eksempelvis vannbåren varme er varmekabel og -folie en billig investering. Førstnevnte er mye større og dyrere installasjoner. Også en varmepumpe trekker strøm. En enebolig må være på rundt 250 m2 for at en slik installasjon skal være lønnsom.  

Europeiske produkter

Skretteberg fastslår at det for tiden er et utfordrende marked.  

– Noen av effektene av koronapandemien er at det meste tar lengre tid, samtidig som råvarene er blitt dyrere. Dette er ytterligere forsterket av krigen i Ukraina.  

– Med europeiske leverandører er ikke våre produkter like hardt rammet som elektromateriell som blir produsert i Kina, der det blant annet er store fraktproblemer.  

– Vi regner med at leveringstiden øker med 1-2 uker. Med tanke på at en stor del av råvarene kommer fra Russland og Hviterussland vil også prisene øke. 

– Dessuten kan transport bli en stor utfordring. Det sies at mer enn 350 000 av trailersjåførene i Europa er fra Ukraina. Det vil påvirke alle om disse må erstattes. 

– Vi tilbyr kvalitetsprodukter fra seriøse leverandører. Vårt svenske søsterselskap EVP har solgt disse siden 2004. Etter så mange år på markedet er dette velprøvde produkter.  

Attraktivt marked

Sammen med Cenika, Nordesign, Elit, Hydal, Cenika AB og EVP AB er Cenika Varme en del av Electrogroup.  

– Vi har lenge ønsket å satse på det norske ­elvarmemarkedet. Vi prøvde med et oppkjøp, uten å få det slik vi ville. Senere kjøpte vi EVP i Sverige. Cenika Varme skal knyttes opp mot dem. I startfasen skal også moderselskapet i Norge blant annet sørge for all logistikk, sier adm. direktør Svein Tore Moe i Cenika. 

– På Eliaden i år blir det kick-off for det nye varmeselskapet, som skal presentere seg i andreetasjen på vår stand på 150 m2. 

Les mer om følgende emner: