Skal selge solceller for 50 millioner 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Skal selge solceller for 50 millioner 

Daglig leder Ronald Dyrhol i Klar Energy, som er et datterselskap i Hareid Group, forteller at de har satset på solceller siden 2015.

Klar Energy satser på solcelleanlegg til det profesjonelle markedet. I år regner de med en omsetning på 50 millioner kroner

– Vi leverer anlegg til proffmarkedet over hele Norge. I startfasen gikk salget litt smått. Trolig var vi tidlig ute. Den økte interessen har nok sammenheng med at rekordhøye strømpriser reduserer tilbakebetalingstiden betydelig.  

– Vi tilbyr solcelleanlegg med høy kvalitet, og gode garantier og forsikringsordninger. Panelene, som kommer fra et tysk selskap, er i hovedsak produsert i Europa. Elektronikk og festesystemer er laget i Europa og USA. 

– De siste årene har det vært store utfordringer når det gjelder leveringstider og -presisjon, fraktkostnader og prisutvikling. I siste kvartal i fjor bedret dette seg. Prisveksten er nå mer forutsigbar.  

Elektronikk-utfordringer 

– Den største utfordringen er leveringstiden på elektronikkomponenter. Denne deler vi med mange andre næringer, som bilbransjen. På det meste har vi ventet i ni-ti måneder. Alt tyder på at det også her blir bedre. 

– I år budsjetter vi med drøyt 50 millioner kroner. For å sikre forskriftsmessige og trygge installasjoner samarbeider vi med elinstallatører.    

Les mer om følgende emner: