Skal styre Livsvitenskapsbygget for 130 millioner 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Skal styre Livsvitenskapsbygget for 130 millioner 

Schneider Electric skal levere byggautomatisering til Livsvitenskapsbygget på 97 500 m2 i Oslo. Kontrakten med Statsbygg er på 130 millioner kroner.

Det høyteknologiske Livsvitenskapsbygget, som blir arbeidsplass og læringssted for forskere, skal være ferdig i 2026 Copyright: ByKVANT1

– Etter mer enn fire års samarbeid med andre dyktige entreprenører, rådgivere og Statsbygg er vi stolte over å inngå kontrakten. Målsettingen med entreprisemodellen er å optimalisere prosjekteringen for å utvikle et bygg som er nytenkende og bærekraftig, sier Nariman Fakhraee, Vice President Digital Energy i Schneider Electric.   

– Som totalentreprenør for byggautomatiseringen opererer vi som et edderkoppnett, med grensesnitt mot mange fag. Forståelse for standardisering og erfaringer fra utprøvde løsninger gjør at vi kan komme med anbefalinger for å spille alle gode. Våre eksperter har flere tiårs erfaring fra komplekse bygg, som andre byggetrinn av Barne- og ungdomssykehuset i Bergen og Prosjekt Nytt Sykehus Drammen. Det er EcoStruxure Building Operation-løsningen som skal styre Livsvitenskapsbygget. 

Prosjektdirektør Per Roger Johansen i Statsbygg sier kontrakten er et svært viktig skritt mot et ferdig forskingsbygg.  

– Alt ligger til rette for et godt samarbeid med Schneider Electric og de andre entreprenørene. 

Les mer om følgende emner: