Skipstunnel til 2,8 milliarder

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Skipstunnel til 2,8 milliarder

Kystverket har fått klarsignal fra Samferdsels­departementet til oppstart av Stad skips­tunnel.

Skipstunnel

Slik kan skipstunnelen se ut når den er ferdig om noen år. Illustrasjonen viser innseilingen fra Kjøde i den nordlige enden av skipstunnelen  Illustrasjon: Kystverket/Snøhetta

– Vi skal kjøpe eiendommer, etablere en prosjektorganisasjon, utarbeide konkurranse­­grunnlag og sette i gang anbuds­konkurranser, sier midlertidig prosjektleder Terje Andreassen for Stad skipstunnel i Kystverket. 

Samferdselsdepartementet er i gang med å utarbeide en proposisjon til Stortinget om prosjektet, som skal legges frem i løpet av våren. 

I statsbudsjettet for 2021 er det satt av 75 millioner kroner i oppstartmidler. Prosjektet er kostnadsberegnet til 2,8 milliarder kroner (eksklusiv merverdiavgift), med en byggetid på tre-fire år. 

– Målsettingen er å kontrahere entreprenør i løpet av 2021, som vil gi byggestart i 2022. Går alt  etter planen vil verdens første skipstunnel stå klar ved årsskiftet 2025/2026, sier ­Andreassen.  

Slik kan skipstunnelen se ut når den er ferdig om noen år. Illustrasjonen viser innseilingen fra Kjøde i den nordlige enden av skipstunnelen 

Illustrasjon: Kystverket/Snøhetta 

Les mer om følgende emner: