Skrikende behov for elektrikere

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Skrikende behov for elektrikere

– Vi er bekymret over mangelen på arbeidskraft i elektrobransjen. Det er et kjempeproblem at det ikke er nok fagfolk. Med elektrifiseringen av samfunnet vil behovet øke enda mer, sier Øyvind Myhra, regionsjef i Nelfo Møre og Romdal og daglig leder i Opplæringskontoret for elektrofag i Møre og Romsdal til Romsdal Budstikke.

- Med elektrifiseringen av samfunnet vil behovet for elektrikere øke enda mer, sier regionsjef Øyvind Myhra i Nelfo Møre og Romdal til Romsdal Budstikke

Også HR-ansvarlig Ellen Engelund i Elmo, som er styreleder i Opplæringskontoret for elektrofag i Møre og Romsdal, merker elektrikermangelen.

– Det har aldri vært så vanskelig å få tak i fagfolk. Vi må takke nei til oppdrag på grunn av dette. Vi mangler blant annet lærlinger i elektro og telekommunikasjon. Det skal bygges mye i vårt område. Da blir det stort behov for arbeidskraft, sier hun til avisen.

Myhra opplyser at i fjor tok elektrobedrifter i Møre og Romsdal inn 18 prosent flere lærlinger enn snittet de siste fem årene.

– Målsettingen er at flere tar lærlingtid og fagbrev fremfor studiekompetanse. Vi er meget godt fornøyde med å ha 390 lærlinger i fylket. Elbransjen tar et stort samfunnsansvar med å være den næringen som tar inn flest lærlinger.

Regionsjef Øyvind Myhra i Nelfo Møre og Romdal
Færre søkere

Avdelingsleder Anne Hilde Moldver ved elektro og datateknologi på Romsdal vgs sier til Romsdal Budstikke at det er færre søkere.- I fjor var det en betydelig nedgang. Det er uvisst hva det skyldes. Antall lærlinger samsvarer ikke med behovet i bransjen. Søkertallene for i år er ikke klare. Jeg håper det blir bedre enn i fjor.

Myhre har ikke noe godt svar på hvorfor søkingen til elektro er redusert de siste to årene.

– Det er konkurranse om elevene. Mens det er god søking på Sunnmøre, er den lavere i Romsdal.

Les mer om følgende emner: