Skyer i horisonten for bygg- og anleggsbransjen 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Skyer i horisonten for bygg- og anleggsbransjen 

Statsminister Jonas Gahr Støre varsler at det kan bli nødvendig å kutte eller skyve på flere store samferdsels- og byggeprosjekter, skriver bygg.no

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe vil bruke sparekniven på den planlagte campussamlingen til NTNU på Gløshaugen i Trondheim Foto: Hery Setiawan

 Krigen i Ukraina gjør at regjeringen må bruke mer penger på forsvar, beredskap og flyktninger. Samtidig vil den hindre at økonomien blir overopphetet.  

NTNU, Norges største universitet, er blant de første som får merke sparekniven. Prosjektet for den planlagte campussamlingen på Gløshaugen i Trondheim har en opprinnelig prislapp på 11,7 milliarder kroner. Her sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe at summen må reduseres betydelig. Han viser til prisøkninger og råvare- og personellmangel i kjølvannet av krigen i Ukraina. 

– At vi i 2022 på alvor snakker om tilgang på basale varer som mat og byggematerialer som et problem i stor skala understreker hvor usikker og dramatisk situasjonen er. Det er åpenbart at dette vil drive priser og inflasjonen i været. Mye kan rett og slett stoppe opp i vår største fastlandsnæring, skriver Borten Moe på sin Facebookside. 

Les mer om følgende emner: