Smart boligbatteri

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Smart boligbatteri

– Sammen med svenske Polarium har vi utviklet boligbatteriet Homevolt. Det gjør det mulig å lagre energi hjemme, øke egen selvforsyning, redusere strømkostnadene, selge overskuddsstrøm fra solcelleanlegg, utnytte spotprisen bedre og bidra til å skape fleksibilitet i et hardt presset strømnett, sier adm. direktør Edgeir Aksnes i Tibber.

Tibber og Polarium har utviklet boligbatteriet Homevolt

– Energilagring kan bli en nøkkel for å takle elektrifiseringen av samfunnet. At flere husholdninger bruker batterier vil bidra til å stabilisere strømforbruket. 

– Homevolt kombinerer den nyeste energibesparende programvaren fra Tibber med løsninger for energilagring fra Polarium. Programvaren oppdateres fortløpende på strømprisene. Dette er både et batteri, og et nyttig verktøy for å ta smarte strømvalg og kontroll over forbruket.  

Den manglende brikken 

Adm. direktør Stefan Jansson i Polarium sier at energilagring hjemme er den manglende brikken i det bærekraftige energisystemet.  

– Vi har laget et batteri som passer i norske hjem og tåler norsk klima. Det utnytter variasjonene i strømprisen, og forstår når det skal lagre energi fra nettet eller solenergi. Batteriet er klart for salg høsten 2023. 

Les mer om følgende emner: