Smarte sikringsskap reduserer strømforbruket

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Smarte sikringsskap reduserer strømforbruket

– En enkel installasjon i sikringsskapet gir full oversikt over hva strømmen brukes til, slik at det blir lettere å kutte energiforbruket. På Eliaden i dag lanserer vi Elko SmartTags, sier Stein-Helge Eide, salgsspesialist Elko Smart i Elko.

Elko SmartTags skal redusere strømforbruket

– Det er ikke nødvendig med fullt smarthus for å ta smarte energivalg. Energiovervåking er første steg til å redusere forbruket, og dermed også strømregningen.

– SmartTag er en plugglignende innretning som monteres på sikringene til strømkursene. Dette gjør at sikringsskapet kan dele strømforbruket med en app på telefonen. Slik holder boligeieren oversikten over hvor mye strøm som er brukt, når på dagen og hvor i boligen det blir brukt mest energi. SmartTags gir full oversikt.

Lettere å ta smarte valg

– Pluggen varsler om forbruksgrensen er overskredet. Teknologien kan også kobles opp mot Elko SmartHUB, og smarte produkter koblet til denne. Eksempelvis kan temperaturen på elektriske ovner reduseres. Også hvordan lys og varme i boligen skal oppføre seg ut i fra strømforbruket kan automatiseres.

– På standen inviterer vi elektrikere og lærlinger til å delta på kurs, der de blant annet får lære mer om SmartTags.