Smartstyrer strømforbruket 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Smartstyrer strømforbruket 

– Med StrømKontroll kan huseiere ta høyde for rekordhøye energipriser. Løsningen kan redusere strømregningen med inntil 30 prosent. Med en smarthub som styrer varmtvannsbereder, gulvvarme og elbillader reguleres energiforbruket med en app på mobiltelefonen, sier salgssjef Kristian Lyngmo i Futurehome.

StrømKontrollpakken består av en smarthub, en termostat, et 16 A puckrelé og en HAN-sensor

– Vi tilbyr kurs der elektrikere lærer å programmere løsningen. En forutsetning for å befeste vår markedsposisjon er å ha gode relasjoner til elinstallatørene, slik at de kan bli kompetansepartnere. En av disse er Gran Bygg og Elektro. 

Elektriker Simen Martinsen i Gran Bygg og Elektro forteller at de blant annet har montert StrømKontroll i et hus på Jevnaker.  

– Vi installerte smarthuben i kjelleren, koblet reléet til varmtvannsberederen og skiftet ti smarte termostater i huset for å regulere gulvvarmen. Med en app på smarttelefonen er det enkelt for beboerne å styre energiforbruket. 

– Dette gir full oversikt over strømforbruket ned på timesnivå. Algoritmer sørger for at strømmen brukes når prisen er lav. Med de smarte termostatene i huset, kan familien bestemme når strømforbruket skal senkes eller økes.  

Åpne standarder

Lyngmo forteller at funksjonene i StrømKontrollpakken, som består av en smarthub, en termostat, et 16 A puckrelé og en HAN-sensor, styres med Zigbee og Z-wave.  

– Vi utvikler og tester våre installasjonsprodukter på en egen lab i Oslo. StrømKontroll er en driftssikker løsning som er tilpasset det norske markedet. Vår smarthus-plattform er også godkjent for Enova-støtte på inntil 10 000 kroner. 

Les mer om følgende emner: