Solenergi i Tønsberg

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Solenergi i Tønsberg

På taket av varehuset til Power i Tønsberg er det installert et solcelleanlegg som skal forsyne en større del av bygningen med strøm.

Solcelleanlegget på taket av varehuset til Power i Tønsberg produserer rundt 85 000 kWh strøm i året

– Dette er vårt første varehus som får delvis strøm fra solceller. Vi vurderer å videreføre prosjektet til flere butikker, sier etablerings­leder Børge Hveding i Power. 

– Solcelleanlegget vil produsere rundt 85 000 kWh strøm i året. Samtidig skal det installeres fire elbil-ladere, der kundene får gratis strøm fra solcellene på taket. 

Byggeier Leif Flemming Bakke gjennomførte en større rehabilitering i 2016. Da ble bygget etterisolert, fikk nytt ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, samtidig som all belysing ble skiftet med LED. 

– Etter at energiforbruket i bygget ble redusert med rundt 40 prosent fikk jeg litt blod på tann. 

– Jeg har fulgt solcellemarkedet en god stund. Dette er blitt en så moden teknologi at den med litt velvilje kan forsvares økonomisk. Det snakkes mye om klima, miljø og bærekraft. Da er det gøy å reali­sere et konkret prosjekt, som gir en målbar gevinst. Både Power sentralt og lokalt i Tønsberg var tent på ideen. De har vært med på å utvikle prosjektet.   

Varehussjef Amund Røraas i Power Tønsberg forteller at dette er det første solcelleprosjektet i Tønsberg med litt ordentlig størrelse. 

– Jeg er glad vi har en gårdeier som er opptatt av bærekraft og fornybar energi, slik at vi kan realisere et slikt prosjekt. Som forhandler av forbrukerelektronikk er vi nok mer opptatt enn de fleste av å gjøre en innsats for miljø, bærekraft og gjenbruk. Dette er vi veldig stolte av. At vi også skal tilby våre kunder å lade elbiler direkte fra en fornybar energikilde mens de besøker oss, er helt topp. 

Les mer om følgende emner: