Solenergisatsing i Bergen 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Solenergisatsing i Bergen 

For å installere et av de største solcelleanleggene i Bergen etablerer Eviny og BIR selskapet BIR Bedrift Energi. Det skal monteres på de tre byggene ved gjenvinningsanlegget til BIR på Lønningshaugen.

På gjenvinningsanlegget på Lønningshaugen i Bergen skal BIR og Eviny installere et solcelleanlegg, med en årsproduksjon på rundt 770 000 kWh

Totalarealet er på 6 500 m2. Planlagt installert effekt er på knapt 1 MW, med en årsproduksjon på rundt 770 000 kWh. 

– Som et miljøselskap arbeider vi systematisk med å redusere våre klimagassutslipp, og skape en bærekraftig driftsmodell. Vi har store takflater, som er en uutnyttet ressurs for kraftproduksjon. Her kan vi produsere nok strøm til å dekke det meste av energibehovet vårt, sier daglig leder Anders Haugsvær-Holst i BIR Bedrift. 

Lokale energiløsninger 

– Å bygge og drifte et stort energianlegg er litt på siden av det vi driver med. Sammen med Eviny får vi tilgang på kompetansen og teknologien som trengs. Målsettingen er å lage lokale energiløsninger på Vestlandet sammen med Eviny Termo, sier konsernsjef Borghild Lekve i BIR. 

– Kundene får rimeligere strøm samtidig som vi får tilgang på mer lokalprodusert fornybar energi som kan avlaste strømnettet, sier adm. direktør Øystein Haaland i Eviny Termo. 

Solcelleanlegget er første steg i det som kan bli et større samarbeid mellom BIR Bedrift og Eviny, blant annet lading av tunge kjøretøy. 

Eviny planlegger en slik stasjon på hovedkontoret til BIR Bedrift. 

Les mer om følgende emner: