Sørger for grønn kraftforsyning til nytt datasenter 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Sørger for grønn kraftforsyning til nytt datasenter 

Det nordiske infrastrukturselskapet Bulk Infrastructure Group har søkt konsesjon for å bygge ny og utvidet kraftforsyning til selskapet sin planlagte datasentercampus N01 Campus Støleheia i Vennesla kommune.

Torbjørn T. Moe (t.v.), direktør for forretningsutvikling i Bulk Infrastructure Group og Sten-Ole Nilsen, konserndirektør Fornybar energi i Norconsult, skal samarbeide om kraftforsyningen til datasenteret i StøleheiaFoto: Norconsult

Her har Norconsult fått kontrakten for EPCM-tjenester (Engineering, Procurement and Construction Management). 

– Norconsult er en viktig bidragsyter for å utvikle dette indu­striprosjektet som vil skape store verdier og nye muligheter i Agder, sier Torbjørn T. Moe, direktør for forretningsutvikling i Bulk Infrastructure Group. 

Norconsult får ansvaret for prosjektledelse og styring, prosjektering, anskaffelse og gjennomføring av prosjektet (Construction Management), oppfølging av prosjektleverandører, byggeledelse, HMS/SHA og systematisk ferdigstillelse. 

– Vi er fornøyde med at Bulk Infrastructure Group velger våre ingeniører som har lang erfaring fra energibransjen, sier Sten-Ole Nilsen, konserndirektør Fornybar energi i Norconsult. 

For å sikre kraftforsyning til det nye datasenteret skal Norconsult prosjektere to transformatorstasjoner med 420 kV/145 kV transformatorer, nye 420 kV ledninger, 145kV/24 kV transformatorer, tilhørende apparatanlegg og kabelforbindelse mellom transformatorstasjonene. 

Når utbyggingen av datasenteret er ferdig vil det være på 800 000 m2. Dette blir også verdens største datasentercampus driftet på fornybar energi. 

I samarbeid med Facebook, Google og Amazon har Bulk Infrastructure Group bygget en undersjøisk fiberkabel fra New Jersey i USA til Støleheia, som også har forgreninger til Irland og Danmark. Bulk Infrastructure Group har dessuten bygget en egen fiberkabel fra Støleheia til Esbjerg i Danmark. 

Les mer om følgende emner: