Sparer millioner på smarte bygg  

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Sparer millioner på smarte bygg  

– Kontorer er dyre. Derfor arbeider vi hele tiden med å optimalisere bruken av våre bygg. Det gir både miljøgevinster og inn­sparinger i millionklassen. Her bruker vi en løsning fra Capgemini og BLDNG.ai, sier Morten Stray Floberghagen, direktør for Jernbaneeiendom i Bane Nor.

Bane Nor sparer millioner på smarte bygg

– Kontinuerlig henter hundrevis av sensorer data fra våre kontorlokaler. Capgemini bistår med å presentere disse fra dataplattformen til BLDNG.ai. Sammen med historiske data fra sistnevnte gir dette et bedre beslutningsgrunnlag, som sikrer optimal utnyttelse av kontorene.  

– Samtidig som vi arbeider for at flere skal ta tog, skal vi gi våre ansatte en best mulig kontorhverdag. Arbeidet med å gjøre byggene smartere startet i 2019. Erfaringene så langt på hovedkontoret i Oslo har gitt besparelser i millionklassen, og mindre klimaavtrykk.   

– Vi vurderer å utvide løsningen til også å hente data på luftkvalitet og temperatur. Det vil gjøre det mulig å optimalisere inneklimaet, og samtidig spare strøm. Løsningen gir innsikt i bruken av bygg, og skaper gode opplevelser for brukerne.  

– Samarbeidet med BLDNG.ai og Capgemini er viktig for både å nå våre bærekraftmål, og drifte byggene mer effektivt. 

Les mer om følgende emner: