Startet selskap midt i pandemien

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Startet selskap midt i pandemien

Til tross for skumle korona­utsikter har den nystartede Nelfo-bedriften DF Elektro i Statsbygd utenfor Trondheim kommet seg bra gjennom pandemien.

IS I MAGEN. - Selv om ”alt” var stengt har vi holdt skuta på rett kjøl og vel så det, sier Bård Fenstad (t.v.), Vegard Vatn og Jan Petter Finserås i DF Elektro Foto: Bjørn Lønnum Andreassen/Frilans-Andreassen.no

Like etter at fire sambygdinger og elinstallatører søkte om godkjenning for å starte egen virksomhet kom koronaviruset. To måneder senere lå godkjenningene i postkassen.

– Det var kun å starte. Selv om ”alt” var stengt har vi holdt skuta på rett kjøl og vel så det, sier Bård Fenstad, som er en av de fire gründerne.
– Vi skal være mest mulig ute på jobb. Derfor deler vi på å regne på tilbud, prosjektering og administrasjon. Vi driver med elinstallasjon, brannvarslingsanlegg, datanettverk og monterer stadig flere elbilladere. Mesteparten av oppdragene våre er på Fosenhalvøya, som har flere bygder og Ørland hovedflystasjon. Her samarbeider vi med mange selskaper og entreprenører, med oppdrag i nærings- og industribygg og privatboliger.

”Vart skræmt ja”

– Selv om vi var veldig skeptiske til hvordan koronapandemien ville påvirke oss, oppdaget vi raskt at mange privatkunder pusset opp og bygde nytt. Pandemien ser ut til å ha gitt mer arbeid. Med stor usikkerhet til hvor lenge nedstengingen skulle vare, har vi ikke helt visst hvor stor grunn vi hadde til å være redde. Vi tenkte det vel alltids er en råd.

– Derfor har vi sett oss ekstra rundt etter prosjekter som skulle bygges. Alt kunne ikke stoppe på grunn av pandemien. Foreløpig har vi ikke hatt noen ledigtimer, slik vi fryktet i starten.

På rommet

Medgründer Jan Petter Finserås forteller at de bestemte seg for å ha is i magen.
– Da ryktene begynte å gå om at vi hadde startet eget selskap kom forespørslene. Vi fant ganske raskt ut at det var et marked for oss. Her har vi det sånn at har du lyst til å jobbe, får du arbeid på noe vis.
Finserås og Fenstad sier at DF Elektro er litt mer robust og fleksibel fordi de skiller seg fra store selskaper som har mye større utgifter.
– Vi har kun oss selv. Hadde pandemien stoppet oppdragene, måtte vi ha funnet på noe annet. Vi har ikke vært våkne om nettene, og tenkt på hvordan koronaviruset kunne ødelegge for oss.

Lærling

Selskapet har også ansatt en lærling.
– Jeg er glad for å ta læretiden hos DF Elektro. Det føles som jeg har kjent dem i årevis. Selv som lærling opplever jeg at vi er et lag med lik fordeling av oppgaver. På jobbintervjuet spurte jeg også om koronaen ville ødelegge. Jeg fikk et så godt inntrykk at jeg takket ja, sier lærling Vegard Vatn.

50 000 boliger

Finserås forteller at de neste årene er det potensial for mer enn 50 000 nye boliger i Trondheim.
– Avstanden over fjorden fra Statsbygd til byen er ikke lenger enn at vi regner dette som en del av markedet vårt.

– Hvor stor er omsetningen om tre år?
– Målsettingen er å vokse. Vi får se på utviklingen og vurdere hvor mye vi skal vokse. Vi må passe på å ikke ta for stor risiko. Heller flere små enn ett stort prosjekt. Med kvalitet skal vi unngå reklamasjon. Det koster både penger og kan gi oss dårlig rykte. Fornøyde kunder og ansatte er filosofien som skal holde oss i gang.
Fenstad forteller at på servicebilene er det kun logo, ingen telefonnummer.
– Foreløpig holder jungeltelegrafen oss i gang. På Facebook-siden har vi et telefonnummer og e-post. Her har vi
600 følgere.

– Vi har også bestilt nye servicebiler. De får nok kontaktinformasjon.

Les mer om følgende emner: