Stenger vannet på mistanke om lekkasje

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Stenger vannet på mistanke om lekkasje

– Sammen med Danfoss lanserer vi den Sintef-godkjente vannsikringsløsningen xComfort Leakage Stop. Her har vi kombinert den nye miljøvennlige magnetventilen ECO Brass til Danfoss med våre sensorer. Dette skal sikre at brukerne kan sove godt om natten og reise bort en uke eller to uten bekymringer, sier Ine Dagfinrud, produktsjef for xComfort i Eaton Norge.

Salgssjef Bjørn Prøsch Meier i Danfoss og produktsjef Ine Dagfinrud i Eaton Norge samarbeider om nye smarthusløsninger Foto: Eaton

– xComfort Leakage Stop er konstruert slik at om sensorene oppdager fuktighet, går et elektronisk signal til magnetventilen. Da stenges vannet, samtidig som brukeren får et varsel i appen på mobiltelefonen. Den gir også beskjed om hvilken sensor som har slått ut. Det er praktisk om brukerne har en enebolig med fem-seks sensorer fordelt på eksempelvis bad, vaskerom, under kjøkkenbenken og ved varmtvannsberederen. Da kan de blant annet sjekke hvorfor ventilen har stengt vannet på vaskerommet.

Rimeligere boligforsikring

Salgssjef Bjørn Prøsch Meier i Danfoss sier at xComfort Leakage Stop kanskje reddet boligen fra en vannlekkasje, eller det kun var et vått klesplagg fra tørkestativet som falt ned på sensoren.

– Brukerne skal være trygge på at løsningen stenger vannet om det er mistanke om lekkasje. Sintef-godkjenningen kvalifiserer også til en rimeligere boligforsikring.

Meier og Dagfinrud fastslår xComfort-serien står for kvalitet og trygge produkter.

– Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet

Les mer om følgende emner: