Stortrives i elektrobransjen

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Stortrives i elektrobransjen

– Elektrofag er en god og fremtidsrettet utdanning. Uten denne bransjen blir det ikke noe grønt skifte, sier Oda Sofie Østbakken (bildet), teknisk support spesialist i Elko.

KVINNER BØR VELGE ELEKTROFAG. - I elektrofag er estetikk og et helhetlig design viktig. Jeg tror mange kvinner vil trives, og lykkes med dette. For noen kan kanskje mye praktisk arbeid virke noe avskrekkende. Selv trivdes jeg svært godt med dette. Elektro er et omfattende fagområde, med mange utdannings- og jobbmuligheter.

Hun arbeidet som elektriker i fire og et halvt år før hun ble ansatt i selskapet.

– Da jeg startet i Elko var det positivt for meg at selskapet prioriterer mangfold og likestilling, samtidig som jeg fikk kvinnelige kollegaer. Jeg er stolt over å arbeide i et selskap som satser på inkludering. 

– I næringer som er noe kjønnsdelt, er det naturligvis behov for omstilling. Selv om elektrobransjen er på vei i riktig retning, er den ikke kommet i mål. 

– At Elko både har et svært faglig og kompetent miljø, og skaper et godt fellesskap både på og utenfor arbeidsplassen, gjør at jeg stortrives.

– Det må tilrettelegges for at kvinner får tilpasset klær og utstyr. Det samme gjelder garderober og toaletter. Da jeg arbeidet som elektriker opplevde jeg både unødvendige kommentarer og situasjoner fra mannlige kollegaer. Her er det behov for holdningsendring i hele verdikjeden.

Les mer om følgende emner: