Støtter utslippsfrie anleggsmaskiner og mobile ladestasjoner

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Støtter utslippsfrie anleggsmaskiner og mobile ladestasjoner

I den siste søknadsrunden i 2023 ga Enova totalt 115,5 millioner kroner i støtte til utslippsfrie elektriske anleggsmaskiner og mobile ladestasjoner.

I den siste søknadsrunden i fjor ga Enova totalt 115,5 millioner kroner i støtte til 37 utslippsfrie anleggsmaskiner og 99 mobile ladestasjoner

– Det er svært gledelig at interessen for å elektrifisere og kutte utslipp på bygge- og anleggsplassene opprettholdes. Potensialet på dette området er stort. Økningen i antall ladestasjoner og geografisk fordeling er positivt for videreutviklingen, sier markedssjef Marie Tranaas Skjærvik i Enova.

Støtten til utslippsfrie anleggsmaskiner på 46,3 millioner kroner fordeler seg på én minigraver, 21 større gravemaskiner, tre større kabeldrevne gravemaskiner og 12 hjullastere.

Støtteprogrammet gjennomføres som en konkurranse, der søknadene i hver runde vurderes etter kostnadseffektivitet i forhold til reduserte utslipp.

Mobile ladestasjoner

I konkurransen om støtte til mobile ladestasjoner der søknadsfristen var 17. november i fjor, gis det drøyt 69 millioner kroner fordelt på 99 prosjekter. Støtten skal blant annet bidra til å gjøre det mulig å bruke elektriske anleggsmaskiner i områder med svakt eller manglende strømnett.

Les mer om følgende emner: