Tar seerne med bak stikkontakten

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Tar seerne med bak stikkontakten

Heim TV og El-Proffen står bak den nye workplace realityserien «Elektrikerne». Gjennom ti episoder får seerne et innblikk i elektrikerne sin verden, fra oppdrag i norske hjem til eksotiske arbeidsplasser og bak infrastrukturen som holder samfunnet i gang.

"Elektrikerne" er en ny realityserie som gir et innblikk i hverdagen til denne yrkesgruppen

– NHOs kompetansebarometer viser at 67 prosent av medlemsbedriftene i Nelfo sliter med å få tak i kompetansen de trenger. Å være elektriker er et spennende og variert yrke. Det er mange som har stor kjærlighet for faget. Til tross for dette må bransjen ta nye grep for å sørge for god rekruttering. Dette gjelder blant annet denne serien, sier markedssjef Sven Arild Bransdal i El-Proffen.

– Her skal elektrikere over hele landet bryne seg på mange utfordringer. Dette gjelder alt fra helt ferske lærlinger til garvede fagfolk med lang erfaring.

– Målsettingen er å vise fagligheten som kreves for å løse oppdrag som for mange er gjemt bak vegger, eller i skap ingen andre har lov til å åpne. Elektrikerne er en del av en litt stille gruppe hverdagshelter.

Lys og varme

Workplace reality har gått på norske og utenlandske skjermer i mange år. De siste årene er det blitt stadig mer populært å legge handlingen til konkrete arbeidsplasser og krevende situasjoner.

– Siden vi er opptatt av hjem, interiør og boliger var det naturlig å lage en serie om elektrikere som sørger for lys og varme, sier COO Henrik Lund i Heim-TV.

– Vi gleder oss til å kjøre denne serien, som vel er den første i sitt slag som viser innsiden av denne yrkesgruppen. Her møter seerne ekspertene som arbeider høyt og lavt, inne og ute, hele året, for bokstavelig talt å koble oss alle sammen.

– Opprinnelig var hovedmålgruppen unge mennesker som kanskje ikke helt har bestemt seg for hvilken utdanning de skal velge. Selv om de fortsatt er viktig, tror vi serien får et mye bredere publikum. De fleste har en formening om hva elektrikerne driver med. Der stopper gjerne innsikten. Denne serien vil treffe godt hos de som liker kombinasjonen av underholdning og litt læring.

Produksjonen av «Elektrikerne» er gjort av Tellus Works Television på oppdrag fra Heim TV.

Les mer om følgende emner: