Tester flytende solkraft

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Tester flytende solkraft

På Honnørbrygga i Oslo er det åpnet et midlertidig testanlegg for flytende solkraft.

Lone Jessen (t.v.), prosjektleder for Innovasjonsdistrikt Sentrum og byråd for næring og eierskap i Oslo kommune, Victoria Marie Evensen, på åpningen av det midlertidige testanlegget for solkraft på Honnørbrygga i Oslo

Løsningen er utviklet av Sunlit Sea, som sammen med Innovasjonsdistrikt Sentrum, OsloMet, Oceanlab, Statkraft, Oslo kommune og Oslo Havn skal bruke data som samles inn fra anlegget den neste måneden.

– På grunn av god kjøling fra vannet, og mer direkte sollys enn eksempelvis i bygninger, produserer solcellepaneler i vann mer strøm enn anlegg på land, sier Per Lindberg, CEO i Sunlit Sea.

Byråd Victoria Marie Evensen for næring og eierskap i Oslo kommune fremhever at prosjektet er en vinn-vinn-situasjon for alle.

– Samtidig som vi får nyttige data, lærer vi prinsipper for gode testarenaer. Vi bryter barrierer, slik at det blir enklere for gründere å teste løsningene sine. Solkraft er en industri i sterk vekst. Her har Norge alle forutsetninger for å ta en ledende posisjon.

Vil bli verdens mest miljøvennlige havn

Havnedirektør Ingvar Mathisen er stolt over at Oslo havn blir brukt for å teste flytende solkraft.- Konseptet er både spennende og innovativt. Vi arbeider målrettet med vår visjon om å bli verdens mest effektive og miljøvennlige bynære havn.  Prosjektet skal skape innovasjon i offentlig sektor ved å etablere enklere gjennomføring og samarbeid med kommunen.

Les mer om følgende emner: