Tester robotladestasjon

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Tester robotladestasjon

Ford har utviklet en prototype på en robotladestasjon der føreren starter ladingen fra mobiltelefonen, uten å gå ut av bilen.

Ford tester en løsning som i kombinasjon med selvkjørende biler kan gjøre ladeprosessen helautomatisk

På sikt kan teknologien i kombinasjon med selvkjørende biler gjøre hele ladeprosessen helautomatisk. 

Å lade en elbil kan være utfordrende for personer med nedsatt funksjonsevne, mobilitetsutfordringer og eldre. Ladestasjonen er en del av et større forskningsprosjekt for å utvikle automatiske ladeløsninger for elektriske biler og fullautomatisert lading for selvkjørende biler. 

Når roboten, som er utviklet ved universitetet i Dortmund i Tyskland, blir aktivert åpnes et deksel. Med et kamera finner ladearmen veien til ladekontakten på bilen. Med FordPass-appen kan deltakerne i pilotprosjektet overvåke ladestatusen. Når ladingen er avsluttet kobles armen fra bilen, og går tilbake til utgangsposisjonen.  

I fremtiden kan ladeprosessen bli helautomatisert, med minimal eller ingen involvering fra føreren. Eieren sender sin selvkjørende bil til ladestasjonen, for deretter å dirigere den tilbake når ladingen er ferdig. 

Forskningsprosjektet er en del av Ford sin elektrifiseringsplan. Et oppfølgingsprosjekt med hurtigladenettverket Ionity skal se på hvordan robotladestasjonen kan forbedres. 

Les mer om følgende emner: